Miljenik potrošača

Miljenik potrošača – da istaknemo kvalitet

Dodelu priznanja „Miljenik potrošača“ organizujemo u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji„, koja u kontinuitetu traje već punih dvanaest godina.

Nagrađivanjem najkvalitetnijih brendova na našem tržištu, utičemo na to da i druge kompanije investiraju u poboljšanje kvaliteta svojih proizvoda i usluga. Isticanjem najboljih podstiče se zdrava konkurencija među kompanijama i njihova težnja za stvaranjem prepoznatljivog i prestižnog brenda u koji će potrošači imati poverenje.
Jer dobar glas daleko se čuje.

Desetogodišnje iskustvo i poverenje potrošača

Priznanja „Miljenik potrošača“ dodeljuju se isključivo na osnovu glasova potrošača. Da bismo saznali kojim brendovima naši potrošači najviše veruju, svake godine sprovodimo istraživanje, koje se vrši na nivou čitave zemlje i u koje je uključeno 2.000 ispitanika. Anketiranje metodom „lice u lice“ vrši tim obučenih anketara.

Princip je zasnovan na destogodišnjem iskustvu u organizaciji akcije „Moj izbor„. Tokom tog perioda osvojili smo nepodeljeno poverenje, kako potrošača, tako i kompanija koje su bile uključene u akciju. Priznanje „Moj izbor“ danas predstavlja jedno od najprestižnijih priznanja u srpskoj privredi.

Potrošači znaju najbolje

Odluku o dobitnicima priznanja donose isključivo potrošači, jer kao krajnji korisnici, predstavljaju najkompetentniji i najstručniji žiri, koji će odrediti koji proizvodi i brendovi su najbolji na našem tržištu. Slušamo potrošače i gradimo uzajamno poverenje, jer budite sigurni, ako mi verujemo potrošačima i oni će verovati nama.

Potrošači veruju jedni drugima

Skoro 60% građana kaže da najveći uticaj na njih prilikom izbora i kupovine proizvoda ima preporuka drugih kupaca, dok oko 10% potrošača priznaje da na njihovu odluku utiču TV spotovi i oglasi u štampanim medijima. Na informacije sa interneta oslanja se nešto više od 15% građana. Naravno, postoje i oni potrošači koji tvrde da na njihovu kupovinu ništa ne može da ima uticaj.

Preporuke drugih potrošača najveći uticaj imaju na mlađu populaciju kupaca, dok naši najstariji sugrađani češće tvrde da na njih nikakve informacije nemaju uticaj.

Zaslužujemo dobar kvalitet

Ubrzani način življenja i veliki broj obaveza koje prosečan građanin mora da obavi svakoga dana, često nam ne dozvoljavaju da se posvetimo nekim osnovnim životnim stvarima. Veliki broj informacija koje nam tom prilikom stižu putem medija i interneta, ponekad mogu izazvati konfuziju i pitanje: šta je od toga tačno, kome verovati? Potrošač postaje zbunjen i neodlučan.

Dobar glas i mišljenje drugih potrošača često predstavljaju presudan faktor pri donošenju odluke za koji brend će se korisnik opredeliti. A sada i Vi imate priliku da kažete svoje mišljenje i da uputite poruku drugim kupcima – šta je najbolje u Srbiji.

Zato, izaberite željenu kategoriju i podržite svoje favorite. Jer zaslužujemo dobar kvalitet!

Miljenik potrošača

Miljenik potrošača – pitanja i odgovori

Zašto organizujemo ovu akciju?

Nagrađivanjem najkvalitetnijih brendova na našem tržištu, utičemo na to da i druge kompanije investiraju u poboljšanje kvaliteta svojih proizvoda i usluga. Isticanjem najboljih podstiče se zdrava konkurencija među kompanijama i njihova težnja za stvaranjem prepoznatljivog i prestižnog brenda u koji će potrošači imati poverenje.

Zašto isključivo potrošači?

Odluku o dobitnicima priznanja donose isključivo potrošači, jer kao krajnji korisnici, predstavljaju najkompetentniji i najstručniji žiri, koji će odrediti koji proizvodi i brendovi su najbolji na našem tržištu.

Koji brendovi mogu biti nominovani?

Cilj nam je da u ovoj akciji budu zastupljeni svi brendovi koji su prepoznatljivi na našem tržištu, bez obzira na njihovo poreklo ili poreklo kompanije u čijem vlasništvu se nalaze.

Šta ako neki brend nije nominovan?

Ukoliko se vaš omiljeni brend ne nalazi na listi nominovanih brendova u odgovarajućoj kategoriji, pozivamo vas da nas obavestite o tome. Prijava se vrši veoma lako i brzo. Dovoljno je da posetite stranicu Preporučite brend i da popunite par neophodnih podataka o njemu.

Kako se vrši glasanje?

Na osnovu desetogodišnjeg iskustva u organizaciji akcije „Moj izbor“, u okviru koje smo osvojili nepodeljeno poverenje, kako potrošača, tako i kompanija koje učestvuju u akciji, ustanovljena je organizacija akcije „Miljenik potrošača“.

Glasanje potrošača vrši se u dva kruga. U prvom krugu će glasati korisnici interneta, a brendovi sa najvećim brojem glasova će se plasirati u finale, gde će ih, u svakoj kategoriji, čekati po pet najbolje plasiranih brendova iz prethodnih akcija. Na osnovu ove procedure, sa sigurnošću možemo da tvrdimo da će se u svakoj kategoriji u finalni krug glasanja plasirati najbolji brendovi.

Finalno glasanje se obavlja na terenu, širom Srbije. U istraživanje, koje se tom prilikom obavlja, uključeno je 2.000 ispitanika, a anketiranje metodom „lice u lice“ vrši tim obučenih anketara.

Priznanja „Miljenik potrošača“ dodeljuju se isključivo na osnovu rezultata finalnog kruga glasanja.

Kako je nastala akcija „Moj izbor“?

Od velike je važnosti postojanje zdrave konkurencije među kompanijama na tržištu. Njome potrošači dobijaju kvalitetnije proizvode i bolju cenu proizvoda i usluga.

Takođe, mišljenja smo da najbolje među nama uvek treba isticati i nagrađivati, kako u životu, tako i u privredi. Time podstičemo zdrav takmičarski duh i utičemo da privrednici ulože više napora u poboljšanje kvaliteta robe i usluga, kao i da se odluče za veća ulaganja u razvoj, u novu opremu i u stručnu i osposobljenu radnu snagu, što za krajnji rezultat mora imati privredni rast i povećanje standarda građana naše zemlje.

Vođeni ovim motivima, 2010. godine, nakon više od godinu dana rada i opsežnih istraživanja o stavovima građana prema domaćim proizvodima, kao i o strukturi kupaca u Srbiji, doneli smo odluku o pokretanju akcije „Moj izbor“ u okviru koje će se dodeljivati istoimena priznanja za najbolje domaće proizvode i brendove. Želeli smo da odluku o dobitnicima donose isključivo potrošači, jer oni, kao krajnji korisnici, predstavljaju najkompetentniji i najstručniji žiri koji može odrediti koji proizvodi i brendovi su najbolji na našem tržištu.

Koliko brendova i kompanija je do sada dobilo priznanje „Moj izbor“?

Tokom četrnaest godina, koliko traje akcija dodele priznanja „Moj izbor“ četrdeset tri kompanije su uspele da se izdvoje po poverenju građana i da osvoje ovu prestižnu nagradu.

Nagradu je osvojilo 47 brendova.

Koja je razlika između priznanja „Miljenik potrošača“ i „Moj izbor“?

Za razliku od akcije „Moj izbor“ u akciji „Miljenik potrošača“ govorimo isključivo o kvalitetu proizvoda na našem tržištu, bez obzira na njihovo poreklo.

Šta je „Najbolje u Srbiji“?

Akciju „Miljenik potrošača“ organizujemo u sklopu kampanje „Najbolje u Srbiji„, u okviru koje se odvijaju i akcije „Moj izbor“ i „Dobročinitelj„. Akcija „Moj izbor“ je usmerena ka podsticanju razvoja domaće proizvodnje i promociji najboljih domaćih proizvoda, dok je cilj akcije „Dobročinitelj“ isticanje najodgovornijih kompanija i organizacija u našoj zemlji.