Dobročinitelj

Udruženje Moja Srbija u saradnji sa Centrom potrošača Srbije raspisuje javni konkurs za dodelu priznanja za društvenu odgovornost „Dobročinitelj“.

Cilj akcije Dobročinitelj jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna. Takođe, cilj je podsticanje kompanija koje posluju u Srbiji da budu društveno odgovorne i da doprinesu poboljšanju života svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini.

Odluka o dobitniku Zlatne plakete „Dobročinitelj“ za 2024. godinu biće doneta isključivo na osnovu glasova prethodnih dobitnika Zlatne plakete „Dobročinitelj“

Akciju Dobročinitelj organizujemo u sklopu kampanje „Najbolje u Srbiji”, u okviru koje se odvijaju i akcije „Moj izbor” i „Miljenik potrošača”. Akcija „Moj izbor” je usmerena ka podsticanju razvoja domaće proizvodnje i promociji najboljih domaćih proizvoda, dok je cilj akcije „Miljenik potrošača” podsticanje ulaganja u kvalitet proizvoda i usluga i isticanje najkvalitetnijih brendova na našem tržištu, bez obzira na njihovo poreklo.

Učešće na konkursu

Pravo učešća na konkursu imaju sve firme i organizacije koje svoje aktivnosti obavljaju na teritoriji Republike Srbije.

Priznanja Dobročinitelj mogu biti dodeljena za ukupne društveno odgovorne aktivnosti tokom prethodnog perioda, kao i za konkretne akcije koje su dale pozitivan doprinos životu i radu lokalne zajednice ili društva u celini.

Kompanije mogu konkurisati na osnovu sprovedenih projekata i akcija iz sledećih oblasti:
1) kultura i umetnost;
2) sport;
3) razvoj nauke i obrazovanja;
4) razvoj lokalne zajednice;
5) podrška humanitarnim akcijama;
6) podrška zdravstvenom sistemu;
7) očuvanje životne sredine;
8) inkluzija osoba sa invaliditetom.

Prijava na Konkurs vrši se u dva koraka:
1) prijavom na stranici Dobrocinitelj.rs/prijava/
2) popunjavanjem formulara, koji možete preuzeti na adresi Dobrocinitelj.rs/dobrocinitelj2024.zip i njegovim slanjem u pdf formatu na e-mail: konkurs@dobrocinitelj.rs.

Dobijeno priznanje „Dobročinitelj“ ima trajnost tri godine, a ovogodišnji dobitnici ne mogu biti nominovani tokom naredna dva ciklusa. Shodno tome, na Konkursu za priznanje „Dobročinitelj 2024“ može se učestvovati na osnovu društveno odgovornih aktivnosti sprovedenih tokom 2021, 2022. i 2023. godine.

Rok za podnošenje konkursnih prijava je 31. januar 2024. godine

Svečana dodela priznanja „Dobročinitelj 2024“ biće organizovana u martu ili aprilu 2024. godine u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji„.

Za sve dodatne informacije pišite nam na e-mail: dobrocinitelj@dobrocinitelj.rs