Miljenik potrošača

Šta je najbolje u Srbiji?

Od velike je važnosti postojanje zdrave konkurencije među kompanijama na tržištu. Njome potrošači dobijaju kvalitetnije proizvode i bolju cenu proizvoda i usluga.

Takođe, mišljenja smo da najbolje među nama uvek treba isticati i nagrađivati, kako u životu, tako i u privredi. Time podstičemo zdrav takmičarski duh i utičemo da privrednici ulože više napora u poboljšanje kvaliteta robe i usluga, kao i da se odluče za veća ulaganja u razvoj, u novu opremu i u stručnu i osposobljenu radnu snagu, što za krajnji rezultat mora imati privredni rast i povećanje standarda građana naše zemlje.

Vođeni ovim motivima, 2010. godine, nakon više od godinu dana rada i opsežnih istraživanja o stavovima građana prema domaćim proizvodima, kao i o strukturi kupaca u Srbiji, doneli smo odluku o pokretanju akcije „Moj izbor“ u okviru koje će se dodeljivati istoimena priznanja za najbolje domaće proizvode i brendove. Želeli smo da odluku o dobitnicima donose isključivo potrošači, jer oni, kao krajnji korisnici, predstavljaju najkompetentniji i najstručniji žiri koji može odrediti koji proizvodi i brendovi su najbolji na našem tržištu.

Tokom deset godina, koliko traje akcija dodele priznanja „Moj izbor“ četrdeset tri kompanije su uspele da se izdvoje po poverenju građana i da osvoje ovu prestižnu nagradu.

Za razliku od akcije „Moj izbor“ u akciji „Miljenik potrošača“ govorimo isključivo o kvalitetu proizvoda na našem tržištu, bez obzira na njihovo poreklo.

Akciju „Miljenik potrošača“ organizujemo u sklopu kampanje „Najbolje u Srbiji„, u okviru koje se odvijaju i akcije „Moj izbor“ i „Dobročinitelj„. Akcija „Moj izbor“ je usmerena ka podsticanju razvoja domaće proizvodnje i promociji najboljih domaćih proizvoda, dok je cilj akcije „Dobročinitelj“ isticanje najodgovornijih kompanija i organizacija u našoj zemlji.