Moj izbor 2024

U sredu, 27. marta 2024. godine, u Velikoj sali Medija centra u Beogradu, u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji”, svečano su uručena priznanja „Miljenik potrošača”, „Moj izbor” i „Dobročinitelj”.

Priznanja „Miljenik potrošača” se dodeljuju, isključivo na osnovu glasova potrošača, omiljenim brendovima na srpskom tržištu bez obzira na poreklo brendova ili poreklo kompanija u čijem vlasništvu se ti brendovi nalaze. Ove godine nagrade su uručene po četvrti put, a osvojili su ih: Ceresit u kategoriji „Građevinarstvo”, Lidl Srbija u kategoriji „Trgovina”, Smoki u kategoriji „Grickalice”, neXt u kategoriji „Bezalkoholni napici” i Legend World Wide u kategoriji „Odeća i proizvodi od tekstila”.

Priznanja „Moj izbor”, koja se dodeljuju najboljim domaćim proizvodima i brendovima, ove godine uručena su po četrnaesti put, a potrošači su odlučili da nagradu „Moj izbor” dobiju: Dijamant u kategoriji „Ulje, prilozi i prelivi”, Zlatiborac u kategoriji „Meso i mesne prerađevine”, Zaječarsko u kategoriji „Pivo”, Merix u kategoriji „Kozmetika i sredstva za higijenu” i Dunav osiguranje u kategoriji „Osiguravajuća društva”. Forma Ideale osvojila je najviše glasova potrošača u kategoriji „Nameštaj”, a Plazma keks u kategoriji „Slatkiši”.

U okviru svečanosti uručene su i nagrade „Dobročinitelj”, za najodgovornije kompanije i organizacije u Srbiji. Cilj akcije Dobročinitelj jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna. Takođe, cilj je podsticanje kompanija koje posluju u Srbiji da budu društveno odgovorne i da doprinesu poboljšanju života svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini.

Dobitnici priznanja Dobročinitelj 2024, za društveno odgovorne aktivnosti tokom 2021, 2022. i 2023. godine su: dm drogerie markt d.o.o, Wiener Städtische osiguranje a.d.o, Banca Intesa a.d, Heineken Srbija d.o.o, Kompanija Bambi a.d. i Banka hrane Vojvodina.

Priznanje za kontinuirani doprinos zajednici pripalo je Naftnoj industriji Srbije za 15 godina sprovođenja programa „Zajednici zajedno”, putem kog kompanija doprinosi razvoju 13 lokalnih zajednica u našoj zemlji, a Zlatnu plaketu „Dobročinitelj” zasluženo je osvojilo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, za svoj nemerljivi doprinos i podršku ne samo deci, već i svim porodicama koje sa svojim najmlađima prolaze kroz ovu vrstu lečenja.

Kampanju „Najbolje u Srbiji” već četrnaest godina organizuje udruženje „Moja Srbija” u saradnji sa Centrom potrošača Srbije i uz podršku Grada Beograda.